Városligeti fakivágás ide vagy oda, sokan hiszünk még abban, hogy lehetnek zöldebbek a városaink. A GreenPeace ezúttal elvégzi helyettünk a piszkos munkát.

„A jövő zöld városa” néven fut a GreenPeace városzöldítő projektje, aminek keretében legalább 3500 új növényt fognak elültetni városainkban, ha a gyűjtés sikerrel jár.

Bevallom, szeretem az ilyen kényelmes és átlátható adományozói programokat, ahol csak pár kattintás elküldeni a pénzt és visszajelzést is kapok. A program honlapján ugyanis számlálót helyeztek el, amin folyamatosan nyomon lehet követni, hány növényre gyűlt eddig össze a pénz. Az adományodat is konkretizálhatod, így „ültethetsz” árvácskát 250 forintért, egy nagy csokor vadvirágot 3500-ért, de akár egy felnőtt fát is több tízezer forintért. Ki-ki vérmérséklete és pénztárcája szerint adakozhat erre a mindannyiunk számára fontos ügyre úgy, hogy a sarazással járó piszkos munkát meghagyja másnak és az eredmény is szemmel látható lesz.

A website-ot egyébként élvezet használni, jópofa ötletek és infók kaptak rajta helyet, úgyhogy megyek is, és ültetek pár virágot a térképen.

Flower Bed Flowers Park Spring Garden



Címkék: