Az történt, hogy megépült a házunk. Az elmúlt ősz végén beköltöztünk. Vége lett a télnek, s megérkezett a tavasz, így eljött az ideje, hogy a kerttel is kezdjünk valamit. A kerttel, ami jelenleg egy hatalmas sártenger. Tájépítészként nem vagyok egészen tudatlan a témában, de a papír fölött görnyedés sajnos nem jelenti azt, hogy értek a kert tényleges kialakításának minden lépéséhez. Szóval itt a remek alkalom, hogy családommal együtt magam is elsajátítsam ezeket az ismereteket, létrehozva a számunkra legmegfelelőbb külső életteret.

Lesz itt minden kerti kellemesség. Földtúrás, ásás, kapirgálás. Irtunk gyomot, füvesítünk, ültetünk növényeket. Veszünk, építünk, felújítunk s barkácsolunk mindenféle kerti berendezéseket. A terv, hogy a legtöbb feladatot magunk oldjuk meg, de azért van pár dolog, amiről már előre tudjuk, hogy érdemes lesz szakemberre bízni.

Erről szólna ez a sorozat. Ha kíváncsiak vagytok, hogy alakul a kertünk sorsa, hogyan tanulunk bele a kertcsinálásba, tartsatok velünk. Időről időre beszámolunk arról, hol tartunk, mi lesz a következő lépés, hogyan sikerül kivitelezni a megálmodott terveket. Közben igyekszünk hasznos információkat is átadni a hasonló cipőben járóknak, és ki tudja, talán kedvet csinálunk egy kis kertrendezéshez azoknak, akik eddig csak gondolatban szépítették a kertjüket.



Címkék: