Sissi ibolyafagylaltja vagy a nagyi bodzaszörpje óta biztos ti is felfigyeltetek már arra, mennyi ehető virág vesz minket körül.

Persze nem csak nyersen érdekesek, sőt! Szörpök, teák készülnek virágokból évszázadok óta, de lekvárok, cukrok és egyéb ételek ízesítője is lehet például a levendula, néhány tulipánféle, az akác- és a bodzavirág, a sarkantyúka, a zsálya, a cukkini és a kakukkfű virága is. Az ehető virágkínálat több százra tehető, így az erről szóló eheti Virágkóstoló rendezvényen külön izgalmas lesz feltérképezni a hazai felhozatalt.

Július 27-én 18 órakor Velencén várja a kíváncsi ínyenceket a Rózsakunyhó Alkotóműhely csapata egy gasztronómiai estre a Titkos Kert nevű látogatható magánkertben, amely remek élmény lesz kertészeti szempontól is a látogatóknak, ugyanis szakszerű vezetéssel tehetnek egy sétát benne. Majd a különleges virágvacsora után akár könyv is vásárolható a témában.

További információ itt.



Címkék: