Svájc 726. születésnapjára adták át a világ leghosszabb gyalogos függőhídját a bámulatos Matterhorn hegy közelében. A Zermatt és Grächen nevű síparadicsomok közötti kétnapos túraútvonal része lett ez a 85 méterrel a talaj felett lebegő híd. 500 méter hosszú, ami sima terepen is sok a két gyerekkel, úgyhogy egyelőre nem tervezünk arra menni nyaralni. De sokan mások annál inkább, mert máris nagy népszerűségnek örvend a több ezer méter feletti látványosság a Zermatt-Matterhorn Turisztikai Iroda szerint.

Még úgy is, hogy európai viszonylatban a második leghosszabb gyalogos függőhíd onnan alig 6 órányi autóútra van, az osztrák Reutte nevű városkánál. Az bár ugyan magasabban van, de mindössze 405 méter hosszú, alig hosszabb kicsivel a mi Erzsébet hidunknál Budapesten, pitiáner…

Az új világrekorder lélekvesztő híd egy 2010-ben épült korábbi híd helyére épült fel, ami egy sziklaomlás miatt megsérült. A mostani szerkezet állítólag lengedezés-biztos, azaz használat közben nem engedi, hogy kilengjen a 65 cm széles függőhíd. Nosza rajta, próbálja ki, aki akarja!



Címkék: