Nem, ez nem valami puccos fine dining étterem legújabb ételkölteményének a neve, hanem a legújabb trend az esküvő-businessben. Először nekem is felszaladt a szemöldököm, mikor meghallottam, de aztán rájöttem, ez aztán a multifunkciós csokor. Köztudott, hogy az összes menyasszony ájuldozik az idegesség és az éhség kombójától az esküvőn, szóval nem kizárt, hogy valami nagyon élelmes esküvőszervező végszükség esetére beledugott egy brokkolit a csokorba, mondván, az nem lóg ki belőle. Így a menyasszony bele tud harapni esemény közben, aztán egyszer csak divatirányzat lett belőle.

Van pár elengedhetetlen eleme a nők álmaként és a férfiak rémálmaként számon tartott Nagy Napnak. Nem árt, ha van egy menyasszony és egy vőlegény, vagy ezek bármilyen tetszőleges kombinációja. Kell még gyűrű, kaja, valami talpalávaló, pár részeg rokon és hát természetesen az ara álomszép ruhája és a menyasszonyi csokor a kezébe.

Az esküvői csokor készítése már szinte egy új művészeti ág. Nemcsak az egyik legszebb – de a tűzszerész és az oroszlánszelídítő után -, a világ egyik legveszélyesebb szakmája is ez, mert aki hibázik, annak szembesülnie kell egy elégedetlen menyasszonnyal. Ez bizony egyenlő a biztos halállal. De a kreatívabb szakemberek már szinte bármiből elkészítik neked az álomcsokrot.

Az esküvői divat évről évre változik. A ruha, a dekor, a csokor, a menü… ami tavaly még menőnek számított lehet, hogy idén már ultra ciki, szóval jobb ha követed a trendeket. Legújabban a klasszikus virágok mellett egyre gyakrabban megjelennek a zöldségek, a citrusfélék, a fűszernövények és a vadvirágok is az esküvői bokréta. Hogy biztosan a te csodás csokrodról beszéljen a násznép, és minden kétségbeesett szingli barátnőd azt akarja elkapni, idén a következő divatirányzatokat érdemes követned.

Kezdjük egy örök klasszikussal, a kerek csokorral, aminek formája szimmetrikus, a virágokat szorosan kötik benne. Pompázhat a szivárvány összes színében, de akár egyszínű is lehet. A legjobban a kerek fejű virágok mutatnak benne, mint a rózsa, a bazsarózsa vagy a hortenzia. Ha kicsit merészebb vagy, ezt a csokrot remekül feldobhatod citrusfélékkel, díszkáposztákkal vagy akár kövirózsákkal is.

A leomló, zuhatagszerű csokrokat már lazábban kötik, így azokba szellősebb, akár szabálytalan formájú növényeket is választhatsz. A kedvenc virágaidat kiegészítheted a csokorban elhelyezett rozmaringgal, kakukkfűvel, de a répa is jól mutat az ilyen hosszúkás virágküldeményben. A fűszernövények és a gyógynövények sokszor szimbolikus jelentéssel bírnak, ez alapján is kiegészítheted vele a virágokat. A levendula például az odaadást, a répa a termékenységet, a kakukkfű pedig a bátorságot jelképezi.

Továbbra is népszerűek a vintage hangulatú, romantikus esküvők, amiket akár egy kis tisztáson is megtarthattok az erdő közepén. Ilyen hangulatot teremtenek a vadvirágokból vagy akár csak zöldekből összeállított csokrok. Előbbibe a rét legkülönbözőbb virágai kerülhetnek, nyugodtan lehet picit rendezetlen, természetes hatású, mintha menet közben szedtél volna pár bájos pipacsot vagy ligeti zsályát. A burjánzó, zöldben gazdag, organikus csokrokban pedig az örökzöldek, a lombok, a bogyós termések, de akár pár búzakalász is helyet kaphatnak.

Ha a rusztikusabb vonalat kedveled válaszd a sziklakerti növényeket. Csodás csokrot készíthetsz pozsgásokból, kaktuszokból, díszkáposztából, brokkoliból, amit feldobhatsz például egy kis élénk színű csipkebogyóval is.

Szóval ha te is épp hozzá akarod láncolni magadat álmaid férfijához, idén az elegáns vonal mellett választhatsz a vintage, a rusztikus, a bohókás vagy a romantikus mezei virágköltemények közül. Ha bátor vagy, nem csak a menüt dobhatod fel zöldségekkel, gyümölcsökkel és fűszernövényekkel, hanem a csokrodat is, bár a leendő urad lehet jobban díjazna egy jó steaket benne. Csak vigyázz nehogy megegye valaki a bokrétát még a szertartás előtt!

A témába vágó gyönyörű képeket találsz ezen a linken, a bridesmagazine.co.uk oldalon.



Címkék: