Te is utálod, hogy tele van a város szeméttel? Akkor csatlakozz az Önkéntes Környezettisztítók csapatához, és augusztus 16-án szedj szemetet a budai Rakparton.

Az Önkéntes környezettisztítók egy, a Népligetben tartott igen sikeres akciójáról már korábban beszámoltunk, ahol a csapat több mint harminc zsáknyi szeméttől szabadította meg Budapest legnagyobb közparkját. Az igazi ökoteam most újabb tisztogatást szervez, ezúttal a Rakpartot veszik célba, méghozzá a budai oldalt.

Az önkéntesekből szerveződő társaság az egész ország területén igyekszik megszabadítani a közterületeket a rengeteg hulladéktól. Parkokat, utcákat, játszótereket, erdőket, folyókat vesznek célba és szelektíven összegyűjtik ezeken a helyeken a sokszor veszélyes és minden esetben környezetkárosító szemetet.

Az augusztus 16-ára tervezett megmozdulásukon szívesen látnak mindenkit, aki szeretne tenni egy tisztább Budapestért, egy élhetőbb városért. Szerdán délután van a gyülekező 17.45 és 18.00 között a Szent Gellért téren, innen vonulnak végig két irányban a Rakpart mentén. A Duna-parton éktelenkedő hulladékot kisebb csoportokban szelektíven gyűjtik majd, és az akció végén gondoskodnak az elszállításáról is.

Ha nem a fővárosban élsz, de szívesen csatlakoznál a kezdeményezéshez, akkor legközelebb augusztus 27-én Szombathelyen lesz erre lehetőséged. Ha szeretnél minél többet megtudni a munkájukról és az eseményeikről, akkor itt minden információt megtalálsz.

Gyere el te is augusztus 16-án a Rakpartra, gyűjtsünk össze együtt minél több szemetet!



Címkék: