Már alig van hátra a nyári szünetből.  A szülők és kapcsolt hozzátartozóik idegrendszere utolsó tartalékaikat élik fel ezekben az időkben, míg a gyerekek minden nap újult erővel állnak bele a napba. A hétvégékbe különösen. Ezekre a napokra ajánlok egy kis szórakozást, ami a nálunk vendégeskedő gyerekeket másfél-két órára(!) lefoglalta a kertben. Leírva talán kevésnek hangzik ennyi idő gyerekzsivaj nélkül, de mi szülők találékonyak vagyunk és beleférhet egy jegeskávé a teraszon, az ezer éve megvett újság elolvasása, a palacsintasütés, gazolás, meg a körteszedés. Sőt, igazán nyugtató, ha egyedül csinálja az ember.

Vettem nyolc kisebb cserepet, darabját 79 forintért. Egy 12 színből álló temperakészletet, pár gyerekkézbe való ecsetet és persze a kaspók alá pici tányérkákat, amibe a festéket nyomtuk. Kis pohárkákba víz és mehet a buli a kerti kisasztalnál.

A kifestett remekművek száradtak egy órát, majd mindenki kapott bele egy kis begóniát, ami rendesen beleültetve (alulra kavics, majd virágföld) simán kitart az első fagyokig, van ideje terebélyesedni addig és meglepő módon az Auchan kertészeti részlege tele volt velük.

Ez a foglalatosság tényleg vidám hangulattal teli volt, alig várták, hogy egy-egy színt kipróbáljanak. Nem mellesleg, kapott minden kölyök egy gondozni való kis növényt, amit később talán egy több törődésre vágyó növényre cserél majd, vagy meglocsolja a többi virágot is a sajátja közelében. (Szemfülesek a kaspó száradása közben leszedetik a gyerekekkel a szedret egy tálba, meg a szilvát a földről, khm..)

Tiszta haszon! 🙂



Címkék: