A Velencei-tóhoz közel gyakran látunk hőlégballonokat. Ennek ellenére mindig megállnak a gyerekek fogócska közben, vagy kiesik a kezükből a homokozólapát, sőt a felnőttek is abbahagyják a munkát, ha fölénk sodródik egy.

Szeptember első hétvégéjén ebben sokaknak lehet része, mert megrendezik a XXIII. Velence-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevált, amely egyben egy verseny is, így nemcsak lágyan ringatózó ballonok lesznek a levegőben, hanem komoly erőfeszítés és verejték is.

Augusztus 31-én csütörtökön nyitják az eseményt Székesfehérváron, amely aztán az Agárdi Parkerdőben zajlik majd szeptember 2-3-án hétvégén. Hol a felszállás, hol a leszállás lesz érdekes, majd az ejtőernyős bemutató vagy a kipróbálható szimulátorok. Ezenkívül tűzoltósági és rendőrségi járműveket lehet megszemlélni, míg a többiek vásárfiát keresgélhetnek a kirakodóvásárban, vagy tehetnek egy kört helikopterrel a tó felett. Szintén a gyerekek kedvében járnak egy olyan hőlégballonnal, amely mindössze pár méterre emelkedik a föld fölé, így nagy ijedtség nélkül lehet kipróbálni a ballonos repülés élményét.

Estére kivilágított ballonokat és fáklyázást ígérnek a szervezők, jelentsen az bármit is, izgalmasan hangzik.

Én máris kedvet kaptam, szerintem az egész családnak érdekes programmal várják a látogatókat a hazai „Velencei Karneválra”.

borítókép: MaxPixel



Címkék: