Dátumokkal általában nincs nagy bajom, de azt képtelen vagyok megjegyezni, mikor viszik a szelektív hulladékot Budapesten. Minden hónap valahanyadik napján, valahány órakor, de már előző este tegyem ki a kukákat…Nem, nekem ez nem megy. A kertesházas váltás előtt egy lakóparkban éltünk, aminek külön Facebook-csoportja volt, ott, kérem, emlékeztető jött, ha vitték a szelektívet, mert az egyik szomszédtárs volt olyan jó, és előre beállított eseményeket erre az alkalomra. Luxy, így, y-nal, ugye?

Aztán jött a költözés. Elsőre még ment is, mikor aktuális a szelektív elszállítása, másodjára meg előszedtem az FKF-es papírt. Harmadjára, negyedjére, ötödjére pedig próbáltam lesni a szomszédokról, de nem jött össze. A szemét közben csak gyűlt, a fejem meg vörösödött az idegtől. Aztán nemrég épp egy cikkhez keresgéltem a hulladékszállító honlapján, amikor rátaláltam a megváltásra: a hulladéknaptárra.

A régi gangos házban heti háromszor szállítják a kommunálist, csütörtökönként pedig a szelektívet viszik
Forrás: www.fkf.hu

„Üdv 2017-ben”

– mondhatjátok egész bátran, én meg vállalom is, mert ez a lehetőség a jelek szerint 2015 óta adott. Mentségemre legyen mondva, a szemétszállítás olyan gyakorlati, kétkezi dolog, hogy az ember ritkán túrja hozzá az internetet. Mindenesetre ti se maradjatok az információ híján, szeressétek, nézzétek a hulladéknaptárat, válasszátok ki a kerületet, az utcát, a házszámot, és dőzsöljetek a dátumokban!

Online infószerzés vidéken is

De nemcsak a Budapesten élőknek érdemes körbenézni a (saját településen működő) hulladékkezelő cég honlapján, hanem például az érdieknek, a debrecenieknek is vagy a győrieknek is, mert számos vidéki városban elérhető a PDF formátumban vagy egyéb módon elérhető hulladéknaptár. Ahol pedig még nem, ott nagyon biztatjuk a cégeket, hogy éljenek vele!

Egyébként nagy reményeket fűztünk a www.hulladeknaptar.hu oldalhoz is, de egyelőre sajnos bármire is kerestünk rá, mindenre azt írta: az információ feltöltés alatt van.

Az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. Érden és Diósdon is tájékoztat arról, mikor viszik a szemetet
Forrás: www.eth-erd.hu



Címkék: