Aki korán szokott kelni, az pontosan tudja hogy miért éri meg kevesebbet aludni és így mindenhova nyitásra menni. Mert akkor még nincs senki. Állatkert, játszóház, strand, mindegy. Semmi sor, semmi tülekedés. De vannak helyek és időszakok, amikor és ahol nem tudsz elég korán kelni. Ilyenek a következő strandok a nyári csúcsban.

Nyárbúcsúztatásnak tökéletesek ezek a fotók. Hiszen hiába nem járunk ilyen strandokon, a legtöbbünknek egy átlagos Balaton part, vagy egy fővárosi strand gyerekmedencéje délben, a főszezonban pont ezt az élményt hozza. Mindenhol pucér, félpucér testek, meleg és izzadtság. Te szívesen bemennél egy ilyen medencébe?

mymodernmet.com

 

A képek Japánban készültek és  a National Geographic fotósa, Michael Yamashita készítette őket. A legnagyobb víziparkban fotózta le a hullámmedencébe zsúfolt tömeget. És joggal hihetnénk, hogy egy ilyen forgalmas helyen csak borzasztó koszos lehet a víz, de tévednénk:  a japán emberek annyira ügyelnek a tisztaságra és olyan alaposan tisztítják és ellenőrzik a strandokat és a medencék vizét, hogy a zsúfoltság ellenére ezek a csúcsidőben is mind nagyon tiszták.

Ott elvileg víz is van valahol.

Fotók: mymodernmet.com



Címkék: