Egy tipikus élethelyzetet dolgozunk fel: a városból kiköltözött család kertes házat vett. De ők mielőtt nekiálltak fát vágni, betonozni és térkövezni, inkább elgondolkodtak. Mérlegelték, hogy tarthatnák meg a kert hangulatát, anélkül, hogy tönkretennék. Nem próbálnak meg mindent elvágólagosra és derékszögűre alakítani, egyszerűen csak elfogadják, hogy a növények nőnek, és a helyük ott van a kertben. Mert kell az árnyék, a madárlak, a takarás, a gyümölcs.

Ragaszkodnak a kert értékeihez, mint az idős fák, cserjék, amik ebben a kertben bőven megtalálhatók, így nem kell harminc évet várni az árnyékra, hanem készen van. A videóban olyan sokakat érintő kérdésekre adunk megoldási javaslatot, mint a sövény, a gyerekjátszó elhelyezése, a tűzrakóhely, régi cserjék ifjítása. Tippek, trükkök, zsákszámra.

Ha van ismerősöd, aki a kertészkedésnek lácfűrésszel áll neki, mutasd meg a videót. Ha nem tudod, hogy kezdj hozzá a kertezéshez, vagy ha te is szeretnéd, hogy megnézzük a kertedet, írj nekünk.Címkék: