Évről-évre változik, hogy mi stílusos, és mi nem, és ez alól bizony a kertjeink sem képeznek kivételt. Nézzük, mitől lesz egy kert igazán különleges 2022-ben.

 

Mediterrán hangulat

Ez a trend sajnos kényszerűségből lesz népszerű, persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet szép tőle a kertünk. Mivel a globális felmelegedés miatt egyre forróbb a nyár és nedvesebb a tél, a növényeinket is eszerint kell megválogatnunk. A mediterrán növények jól bírják az ilyen klímát, ráadásul a bútorainkat és a berendezést is ehhez alakíthatjuk majd.

Hódít a geometria

A szögletes, egyenesen levágott design igen népszerű lesz ebben az évben. Ez persze nem a régmúlt kastélyok tűélesre vágott sövényeit jelenti, inkább a geometrikus formák megjelenését a bútorzatban, kis kerti épületekben és a járdákban, kövezetben.

A tölgy viszi a prímet

Szakértők szerint a tölgyfa lesz a legkedveltebb alapanyag, legyen szó bútorokról, teraszokról vagy bármi másról. Egyre több fenntartható forrása van, ráadásul igen strapabíró, meleg színe pedig jól megy mindenhez.

Ismerd meg a környéket

Nem mindegy, hogy miből építkezünk, főleg akkor nem, ha szeretnénk odafigyelni a kertünk egységére és a rendezkedés, szépítgetés környezeti hatására is. A szakértők azt javasolják, hogy ismerkedjünk meg a környékkel, ahol lakunk, és azokat az alapanyagokat, növényeket vigyük a kertünkbe, amelyek azon a területen „őshonosak”, jellemzőek. Fő az összhang!

Semleges színek

Búcsút inthetünk a harsány bútordaraboknak és a rikító kövezetnek: ebben az évben a növények és más természetes elemek kerülnek az előtérbe. Válasszunk olyan színeket, amelyek nem nyomják el a virágaink, bokraink színét, hanem inkább hagyják őket érvényesülni.

Forrásunk volt.



Címkék: