Most már megállíthatatlanul indul a tavasz, ez pedig azt is jelenti, hogy itt az ideje az első rendes kerti ültetéseknek. Vegyük sorra, mit kell márciusban a földbe tenni, nehogy lemaradjon valami!

 

Lóbab

Kissé „igénytelen” növény, amit akár ilyen korán, március közepén is elvethetünk. Szórhatjuk közvetlenül a földbe is, ilyenkor hagyjunk a szemek között 30 cm helyet, hogy ne akadjanak nagyon össze. Cserépben is nevelhetjük, bár akkor nem fog olyan nagyra nőni (bár a zsenge hajtásokat tehetjük salátába).

Mángold

Ezek a színes, ress levelek nemcsak nagyon finomak, de pompájukkal hozzájárulnak a tavaszi kert kavalkádjához is. Ha márciusban ültetjük, hamar kidugja fejét a föld alól, és a kis zsenge leveleket akár folyamatosan, heteken keresztül szedhetjük majd. Cserépben is jól érzi magát, ekkor segítsük növekedését komposzttal.

Paradicsom

Ugyan nem közvetlenül a földbe kerülnek a magok, a paradicsom palántázását érdemes elkezdeni márciusban. A kis növények boldogan növekednek majd a házunk egyik napfényes ablakpárkányán a melegben.

Dália

Ez a gyengéd évelő növény már akár az első évében is kivirágzik, ha időben elültetjük az üvegházban vagy a szobában. A magvakat komposztba kell nyomni, majd fedél vagy fólia alatt nevelgetni. Idővel kihajtanak majd, és mehetnek egyenesen a kertbe vagy cserépbe.

Forrásunk volt.



Címkék: