Persze ültethetjük a virágainkat közvetlenül a földbe is, ilyen módon létrehozva egy klasszikus virágágyást. Azonban, ha ebben az évben valami izgalmasabbra, látványosabbra vágyunk, inspirálódjunk az alábbi ötletekből.

 

Üres fatönk

Mindig szomorú, ha valamilyen okból ki kell vágnunk egy fát a kertben. Azonban a kivágás nem mindig jelent egy teljes véget: a természet folyamatosan megújul, így a földben maradt fatönk is megújulhat, például ha virágokat ültetünk bele.

Virág alakú virágok

Ha nagyobb kertünk van, bátran játszhatunk a térrel, és különböző alakú és elrendezésű ágyásokat is létrehozhatunk. És melyik a legtalálóbb forma egy virágágyásnak? Hát a virág! Szinte kastélyparkokra emlékeztető látványt érhetünk el a saját kis kertünkben.

Körbeültetett fa

A legtöbb virágágyás a kertünk szélére, valami mellé kerül. Térjünk el ettől a hagyománytól, és fogjuk körbe a kertünk egyik fáját egy tökéletesen kerek, színpompás virágkörrel. Különleges, geometrikus hatást adhatunk a kert elrendezésének. Persze arra figyeljünk, hogy egy kis ösvényt hagyjunk, hogy hozzáférjünk a fához.

Függőleges virágágyás

Nem mindenkinek van hatalmas kertje, sokan csak korlátozott térben tudják megvalósítani az ötleteiket. Ha mi is ebben a cipőben járunk, és nem tudunk terjedelmes ágyásokat létrehozni, építkezzünk inkább fölfelé. A kertészeti üzletekben már megannyi függőleges ültető edény kapható, ezekkel a gravitációt meghazudtoló módon ültethetünk virágokat.

Forrásunk volt.



Címkék: