Akinek kertje van, az tudhatja, hogy ez folyamatos törődést és munkát igényel. Elég nagy stressz lépést tartani az állandó feladatokkal, ezért jöjjön most egy kis segítség a tavaszi tennivalókkal.

 

Takarítsuk ki a virágágyást!

A tél valószínűleg megviselte az ágyásokat: szedjük össze az odahullott leveleket, húzzuk ki az elszáradt szárakat. Ha elszórtunk egy védőrétegnyi mulcsot, azt is takarítsuk el. Így tiszta lappal kezdhetjük majd a munkálatokat.

Válasszuk szét az évelőket

A szétválasztás egy gazdaságos módja a növények megsokszorozásának, ráadásul a régi delikvenseket is felfrissíthetjük ilyen módon. A szétválasztott növények gyorsabban, energikusabban nőnek majd az elkövetkezendő évben.

Metsszük meg a fákat, cserjéket

Ha elmulasztottuk a gyümölcsfák megmetszését télen, most bepótolhatjuk. Még azelőtt tegyük meg, hogy az első bimbók megjelennének, így nem fogjuk sokkolni a növényeket, és nem gátoljuk meg a növekedésüket. A bokroknak is megadhatjuk ugyanezt a kezelést, mielőtt hajtásnak indulnának.

Ültessünk zöldségeket

A masszív, strapabíró zöldségeket még a hűvös földbe kell elvetni, persze mindenképpen a fagy eltűnése után. A burgonya, a borsó és az articsóka mind ilyen növény, ezeket márciusban vessük el.

Ültessük el az új fákat

Ezt rögtön azután tegyük meg, hogy a talaj felengedett. Minél korábban el tudjuk intézni a faültetést, a növényeknek annál több esélye lesz az erőteljes növekedésre. A tavasz elején elültetett fáknak lesz elég idejük erős gyökereket ereszteni a meleg idő beállta előtt.

Forrásunk volt.



Címkék: