Mindig is szerettél volna bepillantást nyerni a sztárok otthonába? Most megmutatjuk, hol töltik a szabadidejüket, játszanak a gyerekeikkel, vagy éppen kapálnak, mint bármelyik halandó ember. Következzenek a világ hírességeinek csodás, vagy éppen kiábrándító kertjei.

A szívtipró, George Clooney vadregényes angolkertje

A Temze partján álló Mill house kertje, az esős oxfordshire-i időjárásnak köszönhetően csak úgy zöldellik. A hatalmas park, melyben még egy tavat is találunk, egészen természetes hatást kelt, az ott magasodó fáknak köszönhetően. Persze látszik, hogy tökéletesen meg van tervezve a Clooney rezidencia romantikus angolkertje, mégis igazán vadregényes, ahogyan a falakon felfutó borostyánok, szinte benövik az egész házat. Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen patinás villa nem összeegyeztethető a modern, megújuló energiaforrásokkal, de örömmel látjuk, hogy a filmsztár és felesége környezettudatosak (nem hiszem, hogy a spórolás motiválja őket), és napelemekkel oldják meg a ház energiaellátását.

 

(képek: mylusciouslife)

Clooney persze nem éri be egyetlen luxusotthonnal. Mikor éppen egy kis napfényhez és egy jó olasz borhoz támad kedve, átruccan feleségével a Comói-tó partján álló nyaralójába, a Villa Oleandraba, ahol zavartalanul élvezheti az olasz életérzést.

(képek: domain)

Beyoncé és Jay Z odavannak a pálmafákért

Hol máshol lehetne kipihenni a hollywoodi munkás napokat, mint Hawaii szigetén. Beyoncé és férje ebben a kailuai 8 hálószobás, 11 fürdőszobás luxusvillában szokta a szabadságát tölteni. A kerttel egybenyitható nappali, a sziklákkal körülvett medence, és a hátsókert, ami egyenesen a fehér homokos óceánban végződik, valóban nem rossz választás. A szomszédok szerint egész vendégseregeket szokott meginvitálni a sztárpár, engem is meghívhatnának egy karaoke-partira.

 

(képek: hgtv)

Valentino francia kastélyának parkja

Az olasz divatdiktátor Valentino Garavani nem csak a kollekcióinak, de kertjének tervezésénél is a tökéletességre törekszik. Párizs melletti fényűző otthonának, a Chateau de Wideville-nek a parkját mérnöki pontossággal tervezték, szinte már zavarba ejtően makulátlan, amitől egészen természetellenessé válik.

Versace még rajta is túltesz

És akkor jöjjön az örök rivális, Gianni Versace Miamiban található, koránt sem mindennapi kertje. A kreációira is igen jellemző hivalkodó stílus az uralkodó, és hogy mindenki tisztában legyen vele kié a birtok, a divatház logójának mása mozaikokból kirakva díszeleg a pálmákkal körbevett kertben. Inkább vetett volna egy kis fűmagot.

(képek: iloboyou)

Oprah Winfrey természetközeli farmja

A világhírű Oprah show háziasszonya, Beyonce-ékhez hasonlóan, Hawaii második legnagyobb szigetén, Mauin piheni ki a sztársággal járó fáradalmakat. Elvonul a világ zajától, és saját farmján kertészkedik. Elárulta, hogy minden, amit az ott töltött idő alatt esznek, ebből a kertből származik, és hogy még a nagymamájától tanulta a növénytermesztés fortélyait.

(képek: dailymail)

Gisele Bündchen a kertben is csodásan fest

A brazil szupermodell szereti Los Angeles-i otthonának teraszos elrendezésű kertjében tölteni a szabadidejét. A modellnek mindig tökéletes kell hogy legyen az alakja, ezért rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszik, amiket a saját konyhakertjében termeszt.

 

(képek: architecturaldigest)

Michelle Obama is a kertészkedés szerelmese

Az egykori First Lady a Fehérház veteményesét varázsolta irigylésre méltóvá, ahol is eltökélten dolgozott azon, hogy megtanítsa az amerikai gyerekeknek a kertészkedés fortélyait, és felhívja figyelmüket az egészséges táplálkozás, és a helyi termesztésű élelmiszerek fontosságára. A kertben szerzett élményeiről még egy könyvet is írt, American grown címmel.

(kiemelt kép: themostexpesivehomes)



Címkék: