Nemrégiben még mindenki a szeptember 2-án született tapírgyereknek örült, a Fővárosi Állat- és Növénykert viszont kedden szomorú hírrel szolgált a Facebookon: elpusztult a kis állat.

“Szomorún tudatjuk valamennyi barátunkkal, hogy elpusztult az Állatkertünkben nemrégiben született tapírborjú. A kicsi szeptember 2-án, vasárnap látta meg a napvilágot, születését három napra rá hoztuk nyilvánosságra. Bár az apróság a kifutóban, a nagyközönség szeme láttára született, az első napokat az anyaállattal együtt egy elkülönített istállóban töltötte. A tervek szerint e hét közepén mutattuk volna be a nagyközönségnek.

Az újszülött állat kezdetben elég életerősnek tűnt, és az emlőket is megtalálta, így munkatársaink nagyon bizakodóak voltak. A hét végére azonban láthatóan gyengülni kezdett, a kelleténél többet pihent, s végül már az állatorvosoknak is be kellett avatkozniuk, illetve mesterséges táplálással egészítették ki az anyatejet” – írták a közleményben.

Az állat szombaton pusztult el, de a bejelentéssel az állatkert meg akarta várni a boncolási, illetve a laboreredményeket. A boncolás során az állatorvosok a szív- és vázizomzat elfajulását, súlyos fokú májelfajulást és szemelváltozásokat állapítottak meg.

Kiemelt kép forrása: Pixabay



Címkék: