Mi jut eszedbe egy jó kis tengerparti nyaralásról? A napfény, a homokos part, a finom tengeri ételek, egy jó koktél és persze a csodás mediterrán növényzet. Ma már itthon is megteremtheted ezt a kellemes, nyári hangulatot ha a következő napimádó növényekkel díszíted a teraszt. Pálmák, leanderek, bugenvileák és hibiszkuszok színes forgatagával egy pillanat alatt felidézheted a forró tengerparti estéket. Ezek az egzotikus növények melegebb éghajlathoz vannak szokva, így nálunk nem bírják a telet a kertben, ezért ültesd őket dézsába, hogy a hideg beálltával bevihesd majd őket.

A bugenvillea vagy más néven murvafürt már márciustól virágzik, nagyon élénk színével fel fogja dobni az erkélyedet. Nem kell túl sokat locsolni, viszont érdemes kikarózni, hogy azon fel tudjon futni. A leander a fehértől, a rózsaszínen át, a pirosig minden színben kapható, és júniustól szinte virágligetté tudja varázsolni a kertet. Ültesd jó áteresztőképességű földbe, és ügyelj rá, hogy nyáron nagy a vízigénye, de ősztől már locsold kevesebbet és akkor már ne tápoldatozd. Az egzotikus hibiszkusz szintén igazi nyári hangulatfelelős, és a legjobb, hogy egész évben hozza a virágokat, így mikor bevisszük télire a szobát is feldobja majd. Hogy valami zöld is legyen a virágrengetegben, helyezz el egy két pálmát is a többi növény között. Van néhány faj, ami bírja a hideget, mint a kínai kenderpálma vagy a fagyálló banán, amit akár ki is ültethetsz, de utóbbi hatalmasra nő, így ha kevesebb a helyed, akkor válaszd a törpepálmát, ami egy dézsában is remekül érzi magát.

Ezek a növények nem véletlenül idézik a nyarat, mindannyian imádják a napfényt, úgyhogy napsütötte helyet válassz számukra. Jó sütkérezést a mediterrán teraszon!



Címkék: