Feltűnt már, hogy egy átlagos vasárnapi ebéd esetében is mennyi dolog köt ki a szemétben? Íme 5 tipp, hogy ezen a hétvégén ne teljen meg a kuka.

Megint húsleves lesz, igaz? Tudom, anyáméknál is a negyven fokban. És persze csak kondérban lehet főzni, ezért rendszerint maradék lé, és szemétbe kerülő csont is van a végén.

Amikor a zöldségekhez érsz, bele ne tedd! Először vegyél le 1-2 doboz húslét, és tedd a fagyasztóba. Ezeket felhasználhatod máskor, másra. Én többnyire ragulevesekhez használom fel később, de te lehetsz kreatívabb. 🙂

A főtt csontnak minden kutya örül, ezért ha neked nincs, ajánld fel a szomszédnak. Ha erre várni kell, ez is mehet a fagyasztóba ajándékozásig.

A zöldségpucolás maradékát ne dobd a háztartási szemétbe, ha kerted van. Ha vannak otthon, vagy a szomszédban háztáji állatok, ezt a kérdést könnyű kipipálni. Ha nincsenek, akkor irány a komposzt vagy kinevezhetsz végre egy sarkot a kertben, amit nyers növényi hulladék-lebontónak használsz.

Próbáld ezentúl sütőpapír nélkül használni a sütőt, amikor csak lehetséges. Beáztatva minden szennyeződés lejön a tepsiről.

No és itt vannak a főtt-sült maradékok, amiből sok jut a kukába. Ésszerű persze az lenne, ha éppen annyit főznénk, amennyi elfogy, de ezt sokszor nehezebb megjósolni, mint a lottószámokat. Itt megint jó, ha a kutya-macska bevethető, persze nem nálunk, mert nincsenek, de kis odafigyeléssel így is ritkán kerül étel a kukába. (Kivéve a gyerekek összetrutyizott izéit. Brrr…)

Tippek az eltűntetésükre:

Nézd át, tudsz-e másnapra csomagolni az ételekből valakinek, vagy lehet-e ez a holnapi ebéd? Valamelyik maradékból készülhet egy másik új étel (pl krumplipüréből krumplis pogácsa, sült húsból saláta)? És ugye, ott a mélyhűtő, minden fagyasztható étel és süti Mekkája. Használd bátrabban!



Címkék: