A hírek szerint a világ vezetői összebeszéltek és mindannyian egyszerre mentek nyaralni a napokban, bár meg kell vallani, azért nem egy helyre. A meglepő mégis az, hogy senki nem választott klasszikus nyaralóhelyeket.

Az USA elnökei esetében már sok évtizedes hagyomány az augusztusi nyaralási időszak, amit rendszerint határokon belül töltenek. Donald Trump és családja életük első elnöki hivatalos  nyaralását New Jersey-ben töltik golfozással, a Trump National Bedminster elnevezésű golfparadicsomukban, amiben a paradicsom szó tényleg valódi luxus édenkertet jelent, nézd meg a kollázst!

kép: www.befunky.com

A német kancellár Angela Merkelről már talán láttátok a Bild.de „vidám mókavonatos” fotóját, így én sem hagyhatom ki pont őt a felsorolásból. A köztudottan nem hivalkodó Merkel idén sem tette magasra a lécet és a megaluxus helyett inkább személyes kedvenc időtöltésükkel múlatják az időt férjével, kirándulnak a hegyekben. Erre idén is az olaszországbeli Dél-Tirolt választották, ahol a soldai négycsillagos Marlet Hotelben szálltak meg.

kép: www.bild.de

A brit miniszterelnök Theresa May és férje megszakításokkal ugyan, de szintén a hegyeket választották a nyárra, méghozzá Olaszországot és Svájcot. Hiába, a vérbeli túrázók nem akarnak aszalódni egy nyugágyban.

kép: www.theguardian.com

Az oroszok feje, Vlagyimir Putyin macsó szibériai nyaralásáról pedig már az anyám is látott képeket, hiszen megkerülhetetlen tartalom volt. Ha mégis lemaradtál volna róla, a The Guardian néhány fotójával elégíthetem ki kíváncsiságodat. A képek szerint a Bajkál-tónál töltött félmeztelen, búvárkodós, horgászós, gombászós napok jól teltek.

kép: www.theguardian.com

Máris szimpatikusabb lett a banda, igaz?



Címkék: