Szeptember elseje nem csak az iskolakezdés időpontja, hanem a kertészkedés nagy őszi szezonkezdő napja is. Éljen! Én már nyáron, a virágok nyílásakor tervezem, mit, hova ültetek még, vagy át, ezért alig várom ezt az időszakot. Lássuk, mit honnan érdemes beszerezni a következő hetekben, mikkel készülnek a házhozszállítós kertészetek a nagy ültetési roham idején.

A Starkl idén bogyós gyümölcsökben erős katalógust adott ki, széles fajtaválaszték, érdekes, hazánkban kevésbé ismert nemesítések is kaphatóak, ezenkívül a tavasszal virágzó cserje- és hortenziakínálat is figyelemre méltó. Ezenkívül, ha 10.000 forint felett vásárolsz, most tulipánhagyma csomagot kapsz ajándékba, valamint online rendelésnél 5% kedvezményt.

A Sieberz most ősszel szép kínálatot mutat az évelő, lágyszárú virágzó növényekből, csodás virágágyásokra ad lehetőséget, és szép a tavaszi hagymás, főleg a tulipán felhozatal. Sövényekre a klasszikusokat ajánlják, ahogy díszfákból is. Érdemes átnézni a honlapot is a katalóguson kívül, ahol ugyan nem olcsó, de szép az ültetésre váró földieper választék. Már rendeltem itt korábban, csinos, szép növények jöttek, bár talán kisebbek, mint máshol. Viszont nem kaptak el semmilyen betegséget.

Megyeri Szabolcs kertészetében idén is szuper a rózsakínálat, szépen kategorizált, jól kereshető, ezenkívül érdemes megnézni a sövénynövényeket, mert rendkívül színes, ötletes a választék. A növényekről kivétel nélkül mindig található részletes leírás, sokszor videó is, hogy biztosan jó döntést hozzunk. Szép, kifejlett növények érkeznek innen, és nem futárszolgálat, hanem a híres kertész apukája szállít házhoz. Hozzám csodálatos állapotú, nagyobbacska növények érkeztek, mikor itt vásároltam, idén sem hagyom ki.

A Filemon’s Flower Virágwebshop kifejezetten a különlegességekről ismert. Mondjon bárki még egy olyan kertészetet, ahonnan 37 féle díszhagymát lehet rendelni. Naugye. Nem mellesleg, most 3 darab feletti rendelés esetén 20% kedvezményt is kaphatunk belőlük. Erősen ajánlom még a virágzó cserjéket, amelyek sokszor ugyanazok az átlagos növények, amiket bárhol láthatunk, ám itt olyan színű és alakú nemesített változatait kaphatjuk meg, amilyen biztos nincs egy szomszédnak se a környéken. 20.000 forint feletti rendelés esetén ingyenes a házhozszállítás. Tervezem is ezt a shop-ot kipróbálni pár héten belül.

A Szikertnél sok rezisztens és hazai, őshonos gyümölcsfa csemete kapható, amelyek sokkal jobban bírják a hazai talajokat, időjárást. Valamint fekete berkenyét is találtam kétfélét, ami külön öröm, ahogy az is, hogy nagyméretű fák nevelésével és eladásával is foglalkoznak. Bár a honlapjuk nem túl modern, a választék remek termő fák tekintetében.

A Bakker honlapján talán nem akkora a bőség, mint másokén, azonban érdemes megnézni az őszi ültetésű virághagyma kollekciókat, azok igazán egyediek. Vennél például tulipánhagyma pizzát vagy 400 darabos kiszerelést? Na ugye..

A Virághagyma.com oldalán tengernyi tulipán, jácint, krókusz és száz, meg száz féle virág várja leendő gazdáját ilyenkor; ők határozottan a választék nagyságában és árban verhetetlenek, ha virághagymáról van szó. Szintén egy jól kategorizált oldalt, szeretem. Rendszeres vásárlójuk vagyok minden ősszel, csak jókat tudok mondani. Tökéletes áru jött mindig, szépen ki is keltek.

Címlap fotó: viraghagyma.com



Címkék: