Az amerikai családi filmek alapkelléke a ház kertjében álló óriási fák lombja közé épített házikó. A gyerekek kötéllétrán másznak föl az egyszerűnek tűnő épületbe, ahol veszekedés után lehet szomorkodni, meg titkos dolgokat tervezni, első csókot elcsattintani, ilyesmik. Egy saját kis eldugott hely, ami csak a miénk, ez minden gyerek álma és ha nem jut más, akkor pokrócból csinálunk bunkert, meg bebújunk a hűtő dobozába, esetleg sátrat verünk a nappali közepén, de egy lombház, az az igazi.

A legtöbbünknek viszont sosem jutott, csak a filmekben néztük őket, meg kirándulásoknál felmásztunk a magaslesre és kértük apánkat, hogy építsen egy ilyet a kertbe. Ahol viszont lehetőség volt rá, meg ügyes kezű szülők, megvehető alapanyagokkal, ott szuper házak készülhettek.

Forrás: kidsactivitiesblog.com

Manapság pedig már csak két kattintás és megnézhetjük, hogy készül egy ilyen ház, terveket tölthetünk le, de tv műsorokban is bemutatják a legjobbakat, szóval van miből válogatni. És ha nem elégszünk meg egy szimpla kis zuggal, ahol gyerek elbújhat, egy fél játszóteret és ráépíttethetünk a fákra, ez már igazán csak pénz kérdése.

A beüvegezett ablakos, lábakon álló kategória sem rossz, ezekre is vannak szép példák:

De azért az egyszerűbb, vadregényesebb, gyermeki fantáziára többet bízó építményeknek is bármelyik gyerek örülne, sőt. Együtt felépíteni a szülőkkel és barátokkal, az lehet a legjobb. Nekem ez a személyes kedvencem, nem tudom, hogy hány éves a gyerek, aki építette és ki segített neki, de nagyon kreatív és izgalmas lett a ház és a környezete is:


És a felnőtteket se hagyjuk ki a buliból, egy ilyet a kert végébe?

Ha Ön olyan szerencsés, hogy van a kertjében egy ilyen kis lombház, vagy épp épít egyet, írja meg nekünk, szívesen bemutatjuk!

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha van ilyened, vagy ismersz valakit, akinek van, küldj képet!

Közzétette: Gardenista.hu – 2018. január 26.



Címkék: