Aki komolyan veszi a sátorozást, vagy a hobbijából, esetleg a munkájából adódóan sok időt tölt sátorban, annak a The North Face legújabb fejlesztése maga lesz az álom. A Geodome 4 célja, hogy a sátor egy lakókocsi élményét adja. Nem csak kényelmes, de biztonságos is: az egyedülálló felépítésű domború sátor a szélsőséges időjárásnak is ellenáll, beleértve a közel 100 km/órás szelet is.

A North Face a robusztus és strapabíró kempingfelszerelések és ruházatok gyártásól híres. Ezúttal egy olyan profi felépítményt hoztak létre, ami alig több mint 11 kilogramm, így könnyen szállítható és tárolható. A felállításához öt fő oszlop és egy fő merevítő tartozik, ezzel lehetővé téve a gyors és könnyű összeszerelést. Az egyetlen hátránya, hogy a a North Face Geodome 4 sátor sajnos jelenleg csak a japán piacon kapható, de ez valószínűleg hamarosan változni fog.

A forma elég tágas belső teret eredményez, a 230 x 218 cm-es sátorban négy ember kényelmesen elfér. A magassága közel 2 méter, így elég hely van felállni is. A kupola alakja nemcsak bőséges helyet biztosít, de a kétrétegű vízálló külső szárazon tartja, az ultra hatékony forma pedig segít a sátornak a legnehezebb időjárási viszonyok között is talpon maradni.

Via: inhabitat.com

Kiemelt kép: thenorthface.co.uk



Címkék: