Talán egy vagy két évtizede is nyaralsz a Balatonnál, már-már azt hiszed, nem is tudnak róla újat mondani: strand, bor és bicikliút. Pedig a Balaton, egyetlen kis tengerünk, sokkal több ezeknél az -egyébként fontos- közhelyeknél! Olyan értékes és izgalmas természeti kincseket és élővilágot rejt, amelyről strandolás közben még csak fogalmad sem lehet. Mert nem csak pontyok élnek a vízben,  és pókok a parton.

Ezt a sokszínű élővilágot és a Balaton változatos formáját és környezetét egy bámulatosan látványos, magyar, narratív természetfilm mutatja be április 19-től a hazai mozikban. A közel három évig készült film egy sorozat harmadik epizódja, A Vad Kunság és a Vad Szigetköz előzi meg időben.

Már a trailer-ét is imádom:

Mosonyi Szabolcs rendező filmjében a helyi vadállatok éppúgy főszereplők, ahogy a tomboló vihar, az úszó jégtáblák a vízen és a környező tanúhegyek, dombok és lankák, mocsarak és mészkő-barlangok. Sok légi- és extra közeli felvétel, remek zene, kedvet kapunk az azonnali elvonulásra a Balatonnál.

Nem csoda, hogy olyan sok mozi vetíti majd, jelenleg 50 biztosan. A folyamatosan frissülő mozilistát a Vad Balaton Facebook oldalán érdemes követni, hátha a közeledben is vetíti a helyi mozi.

A Natfilm Hungary és a Pannonia Entertainment 65 perces filmjét a WWF Hungary is ajánlja. Hát még én!



Címkék: