Advokat Egorov orosz youtuber fát vág, kapál, íjat készít, újrahasznosít, na meg folpackot vásárol, szóval elég sokrétű a tudása. Az ágakból és csomagolóanyagból készült igluja és kenuja ugyan nem újrahasznosítás, de elég menő. Vagy mégsem?

Csatornáján a legnépszerűbb videó már közel 10 millió megtekintésnél jár. Ebben műanyag palackból készít erős kötöző zsineget, egy talán saját maga által feltalált és készített eszköz segítségével. Az ötlet remek, a kommentelők szeretik, újrahasznosít, zöld.

Na ezek után jöttek a legfrissebb projektjei, az iglu és a kajak. Mindkettő hajlékony ágakból és folpackból készül. Kétségtelen, hogy ügyesen kitalálta és összerakta őket, de hová lett az zöld szemlélet? És ezt nem csak én kérdezem, hanem a rengeteg rajongó is.


Sokan a szemére hányják, hogy csak újabb műanyagot vitt be az erdőbe, ahol faágakat vágott ki az iglu miatt, de azért lássuk be, jóval tartósabb és erősebb védelmet nyújt, mintha lehullott száraz ágakból és levelekből készítette volna. Ráadásul üvegháznak remek, ott ahol fontos hogy olcsó legyen, érthető ha így készül hely a növényeknek.

És mi mást tehetnénk, ha csak léceink és folpackunk van, de kajakozni szeretnénk? Na ugye.

Kiemelt kép: youtube.com



Címkék: