Most csütörtökön több ezer árva csokor hever majd az országban padokon, földön, ágyásszegélyen, hogy örömöt szerezzenek megtalálóiknak. Csak úgy, “virággal egy mosolyért”.

A több évtizedes nemzetközi programhoz 2014-ben csatlakozott Magyarország, így itthon ez a nagyszabású esemény immár negyedik alkalommal valósul meg június 28-án a Flora Hungária Nagybani Virágpiac és több száz, a programhoz csatlakozó virágüzlet jóvoltából.

„A közterekre, parkokba kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi majd, hogy mely virágüzlet virágkötői állították össze a szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. Az esemény különlegességét az adja, hogy a virágokat nemcsak megcsodálni lehet, de a szerencsés megtaláló haza is viheti magának, vagy tovább ajándékozhatja egy számára különleges embernek. A készítők örömmel veszik, ha az új tulajdonosok visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötő számára. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel, szakértelemmel és lelkesedéssel készítette, hogy egy számára idegen embernek boldog perceket szerezzen.

A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal.” Írja információs levelében a Flora Hungária.

A kezdeményezést imádjuk és biztosak vagyunk benne, hogy június 28-án tényleg mosolyogni fog az ország! Csak járjon mindenki nyitott szemmel, legalább aznap!



Címkék: