Az Index híre szerint kivonultak a hatóságok a Hunviron hulladékfeldolgozó környékére, a lakóktól ugyanis bejelentés érkezett, hogy sűrű, olajos fekete valami lepte el a telepet körbevevő töltést kívülről és a közeli kukoricást. A lé ráadásul nagyon büdös, szaga gázolajra emlékeztet. A cikkben azt írják, abból is látszik, hogy nagy lehet a baj, hogy

kedden a helyszínre érkezett a területi katasztrófavédelem, a Vízügyi Hatóság és az Egri Környezetvédelmi Hatóság, és a hatvani polgármesteri hivatal munkatársai is.

Horváth Richárd polgármester úgy nyilatkozott a hírportálnak, hogy az ó-hatvani részen és az új-hatvani részen hónapok óta tart a rettenetes bűz, az önkormányzatnak nincsenek jogi lehetőségei.

“Minden panaszunkat, bejelentésünket a környezetvédelmi hatósághoz intézzük. Saját hatáskörben, 400 ezer forintért rendeltünk bűzmérést, ami beazonosíthatja, pontosan mi ez a szag, és honnan jön, ennek az eredménye hamarosan megérkezik, a szeptember 12-i lakossági fórumunkon bemutatjuk a lakóknak” – mondta Horváth, akit egy ügyészségi meghallgatáson úgy tájékoztattak, ha valóban több ezer ember szenved a bűztől, akkor az ügyészség is eljárhat.

A Index már egy korábbi cikkben is foglalkozott az üggyel, akkor a Hatvanhoz közeli Lőrinci, Heréd és Hatvan-Nagygombos települések lakói panaszkodtak az elviselhetetlen szagról, és mindegyik úgy vélte, hogy a Hunviron felől érkezik a kátrányos, fekáliás bűz.

 

Kiemelt kép forrása: Indavideó



Címkék: