Amikor a filmekben a pezsgőkhöz epret majszolnak, elegánsan és/vagy szexin harapnak a piros gyümölcsbe és kortyolják hozzá a gyöngyöző, jéghideg, lehetőleg jó drága italt, akkor azt gondoljuk, na ez egy igazán tökéletes párosítás. Mondjuk ez valóban jobban is néz ki, min sültkrumplitól maszatos ujjakkal markolászni a poharat és olajtól csillogó szájjal hörpinteni belőle. Pedig a szakértők szerint ez a lehető legjobb párosítás: a pezsgő és a sültkrumpli.

Tehát tulajdonképpen kezdhettem volna fordítva is: mi passzol a legjobban a pezsgőhöz? Aki teljesen nem ért hozzá, mint például én, a sikk alapján tippelhet: az osztriga, a kaviár és a sajtok simán vannak olyan elegánsak, mint a pezsgő, de nyilván nem ez a lényeg. A vinoport.hu szerint a pezsgőben az a legjobb, hogy rengeteg fajta fogáshoz illik, az általuk felsorolt 12 étel között pedig ott van az osztriga, a popcorn és bizony a chips is.

Az olajban kisütött hasábburgonya a híres francia Moët & Chandon szakértője, Marie-Christine Osselin szerint a lehető legjobb étel, amit a pezsgőjükhöz párosíthatunk. De ne variáljuk túl, a sós és ropogós krumpli passzol tökéletesen a pezsgő ízéhez, más fűszerre, sajtra, egyébre nincs már mellé szükség. “A sónak és a zsiradéknak, valamint a savaknak és a buborékoknak köszönhető ez a tökéletes kombináció.” Szerintem érdemes elhinni neki és kipróbálni.

 

Kiemelt kép: giphy.com



Címkék: