A zöldterületek felújítása és bővítése, valamint a városközpont kulturális, kereskedelmi és szolgáltató jellegének erősítése a célja annak a mintegy 200 millió forintos projektnek, amelynek munkálatai nemrég kezdődtek Letenyén – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A kevesebb mint ötezer lakosú város térségi, gazdasági szerepköre az utóbbi húsz évben megnövekedett, fejlődött az idegenforgalma, illetve egyre növekedett a városon áthaladó közúti forgalom, annak káros hatásaival együtt. Új lakóterületek alakultak ki, több lakóépületet felújítottak, a városközpontba jelentősebb, igényesebb intézmények települtek.

Az évtizedekkel ezelőtti fejlesztések méretükben ma is kielégítik a szükségleteket, azonban a létesítmények épületszerkezeti, funkcionális, esztétikai szempontból rehabilitációra érettek.

A városközpontban nincs ma olyan rekreációs és sportterület, amely lehetővé tenné az aktív kikapcsolódást, hiányoznak vagy nehezen elérhetőek az olyan kiegészítő szolgáltatások, amelyek a sportolási lehetőségeket támogatnák

– indokolta a projektet az önkormányzat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból mintegy 200 millió forintból megvalósuló letenyei zöldterületi fejlesztések célja, hogy a jelenleg elhanyagolt képet mutató zöldfelületeket megújítsák, illetve javuljon sport-rekreációs célú használhatóságuk. A Béci-patak ma még kihasználatlan zöldfelületet jelentő partja, valamint a mai művelődési ház, azaz az egykori kastély kertjének felújításával egybefüggő zöldfelület alakul ki.

 

Kiemelt kép forrása: YoutubeCímkék: