Az elhasznált/elcsépelt komfortzóna kifejezés az első, ami a legtöbb embernek beugrik erről a videóról. Mert hát egy utazás során igyekszünk olyan szállást keresni, ahol ki tudjuk pihenni magunkat, ami egyszerű körülmények között is megvalósítható, kinek mi az igényszintje, na de egy sziklafalon lógva eltöltenél egy éjszakát? És ha kapsz hozzá egy üvegkalickát?

Nem tudom pontosan, hogy a perui Cuzco-völgyet körbeölelő sziklafalra telepített szállást pontosan kinek szánták. A dizájnra és kényelemre érzékeny, jómódú hegymászókra, vagy a nem kalandvágyó nem hegymászókra, de az biztos, hogy egy 400 méter magas, majdnem függőleges sziklafalat kell megmászni annak, aki itt szeretné tölteni az éjszakát. Ez az út kb. 2 órás, aminek a végén ott várnak a z alumíniumból és  műanyagból készült, 24 négyzetméteres kapszulák.

Mindegyik “szoba” 4 fekvőhelyet és egy WC is tartozik hozzá, az árban pedig a reggeli is benne van, amit a kabin tetején ücsörögve tudunk elfogyasztani. A fantasztikus kilátásnak és az izgalmaknak megvan az ára: egy éjszakára kb. 85 ezer forintot kell fejenként fizetni, ha a ebben az irányban kívánjuk elhagyni az a bizonyos komfortzónát.

A jó hír, hogy lefelé már nem kell mászni, egy zipline pályán lecsusszanva érhetünk le újra a földre.

Kiemelt kép: youtube.com



Címkék: