Ha október, akkor halloween. Az angolszász országokban a Mindenszentek előtti estén bulikkal és csokitarhálós házhozjárással, na meg jelmezekkel és ijesztő dekorációkkal ünnepelnek. A házak bejáratainál már október elején faragott tökök vicsorog, kreatívabb családoknál a hónap végére még az előkertben álló fákról is akasztott emberek lógnak. És mindent beterít a műpókháló, ami nekünk dekoráció, az arra járó kisebb állatoknak viszont maga a horror.

Kathryn Dudeck, az amerikai Georgia állam Chattahoochee Természetvédelmi Központjának igazgatója osztotta meg tapasztalatait a facebookon. A fotókkal kísért posztban beszélt arról, hogy milyen borzalmas csapdát állít mindenki, aki a műanyag szálakból készűlt dekorációs pókhálóval dobja fel a halloweent.

A képek 2011-ben készültek, de fontosnak tartja, hogy minden évben megossza őket. Ezek a hálók nem csak a madaraknak, de minden apró élőlénynek, rágcsálónak és bogárnak is csapdát jelentenek, hiszen beleakadnak, belegabalyodnak és ha nem tudnak szabadulni, bele is halhatnak a szálakba. Ezek a dekorációk ugyan nem olyan veszélyesek a madarakra nézve, mint pl. a magas, csillogó ablakú, fényes épületek, de sokkal könnyeb elkerülni őket. Egyszerűen ne rakjunk ki a fákra műpókhálót és kész, biztos  hogy nem ölünk meg vele senkit.

http://ideaso.techcent.co/spider-web-decorations-for-halloween

Nálunk még nem divat, de a legjobb az lesz, ha nem is kezdünk bele a honosításba. Műanyag is, veszélyes is, kell ez nekünk? Na ugye.

 

Kiemelt kép: facebook.com/kathryn.dudeck



Címkék: