November 21. és 24. között a zero waste életmód és divatirányzatok lehetőségeit kutathatják az érdeklődők a RePityke és a PINKPONILO szervezésében a Paloma Udvarban. Az esemény Facebook-oldaláról kiderül, hogy Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében filmvetítéseket, beszélgetéseket, workshopokat és vásárt is tartanak, mindemellett szó lesz életmódról, csomagolásról, étkezésről, kultúráról is.

A programsorozat helyszíne: Paloma Udvar / Kossuth Lajos utca 14-16. földszint és félemelet

Az esemény szerdán 18:30- kor filmvetítéssel (Salvo Manzone: Through my Rear Window) kezdődik, ezt követően pedig egy kerekasztal beszélgetés várható Bitay Andreával, Nagy Rékával és Tóth Andival közösen arról, hogy milyen módon csökkenthető a háztartási hulladék.

Helyszín: PINKPONILO stúdió / földszint, regisztráció: hello@pinkponilo.com, díj: 1000Ft. A filmet olasz nyelven, angol felirattal vetítik.

A további programjairól, belépési díjakról és a pontos helyszínről ide kattintva olvashattok.

“A zero waste kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy nulla hulladék. Tulajdonképpen egy olyan logikai megközelítésről van szó amely az újrahasznosításnál (recycle) is hatékonyabb megoldásokat keres a hulladékgazdálkodás tekintetében. Ennek alapja az, hogyha a termékeket örök életűnek, azaz újrafelhasználhatónak (reusable) gyártják. Vagyis egyszerűbben megfogalmazva, a zero waste mozgalom célja az, hogy a hulladéktermelés helyett mindent használjunk újra – meg újra, szemben az egyszer használatos megközelítéssel. Így elkerülhetjük, hogy hulladék kerüljön a természetbe, hiszen minden már nem használatos, zero waste gondolkodásmóddal készült termék “élete” végén is megtalálja az új, hasznos helyét a természetben.” Forrás: www.zerohero.hu

 

Kiemelt kép forrása: Europress.hu



Címkék: