Ha adventi naptár, akkor örök vita (legalábbis nálunk): csokoládé, vagy apró ajándék? Esetleg élmény? Milyen apró meglepetéssel számoljuk vissza ezt a 24 napot karácsonyig? Vásároljunk, készítsünk? Hogy legyen értelmes, de élvezhető, viszont lehetőleg ne túl drága? Na itt most lesz minden.

A boltban kapható apró csokis megoldás biztos, hogy a legegyszerűbb, de az nem biztos, hogy a legjobb. Szemetet termel, személytelen, na meg ott van a cukor örök réme. Viszont nem kell bele időt és energiát rakni, a csokoládé meg finom. Na akkor először is menjünk rá a spórolós, környezetbarát, DIY módszerre, tavaly egy otthon megtalálható holmikból összerakott adventi naptárat készítettünk, nézzétek csak:

Az apró ajándékokkal meg mindig az a baj, hogy végül az ún. szirszaros dobozban végzik, a felesleges pénzkidobás és környezetterhelés bizonyítékaként. Akkor már inkább csoki. Vagy egy közös korcsolyázás?

Mert nem csak a gyerekek, de a felnőttek is szívesen számolják vissza a napokat, ha pedig ezt közösen tennénk, lehet akár minden napra egy élmény is abban a naptárban. Piknik a nappali közepén, esti játszótér, mozizás hétvégén, bármi. De egy finom tea, vagy egy üveg sör, vagy csak simán egy újabb dísz egy varrott karácsonyfán, tulajdonképpen mindegy. A következő galériában nagyon szép megoldásokat találtok, az egyszerű gyufásdobozostól a tarka üveggömbösig.

 

Fotók: pinterest.com



Címkék: