A cseresznyevirágzásnak vége, de nem maradunk elképesztő szirom bontás nélkül: kezdődik a Wisteria, azaz a lilaakác virágzás, amitől fantasztikus lilába borulnak Japán akácos parkjai. Közülük is a legszebb és legnépszerűbb az ősöreg lilaakácot bemutató Ashikaga Flower Park.

Japánban hamarabb jött a jó idő, így ebben az évben az akác is egy héttel korábban kezdett virágozni, mint általában. A jellemzően április végéig viruló növények most, és a következő egy hétben lesznek a legszebbek, így a parkban nagy forgalomra lehet számítani.  Az Ashikaga Flower Parkban számos színű fajta van, az ifjabb világos rózsaszín, és lila szirmú növények is virágzásnak indultak, miközben a öreg, régi akácok épp a virágzás csúcsán állnak.

Forrás: japan-guide.com

A park 8,2 hektárján nem csak akácokat találunk, rengeteg féle virágzó növény között sétálhatunk, bár a park egyik fő látványossága valóban egy öreg lilaakác. A 144 éves kúszónövény fantasztikus méretű, az ágait egy óriási pergolára futtatták fel, így ilyenkor olyan, mint egy óriási virágesernyő.

Ebben a 2012-es videóban az öreg akác mellet a többi virágot is megcsodálhatjuk:

Forrás: japan-guide.com

Forrás: japan-guide.com

Forrás: japan-guide.com

Forrás: flickr.com

 

Kiemelt kép: flickr.com



Címkék: