Ha tavasz, akkor tulipánszezon, medvehagymaszüret és kertészetikiállítás-dömping. Ez utóbbinak újabb etapja kezdődik holnap és tart három napon keresztül Budán, a 11. kerületben a Feneketlen tó mellett, ahogy azt tudják és várják már nagyon sokan. Érdemes betervezni a hétvégi programba és felkerekedni. Ha eddig még nem voltál, azért, ha voltál akkor pedig azért.

A Budai Arborétum tökéletes helyszíne egy dísznövény vásárnak. Tavasszal különösen szép ez a hatalmas park, ahol ezrével, de talán tízezrével nyílnak a különböző hagymás virágok. Így a kiállítás egy igazi “kettő az egyben” élmény.

A kiállítás egy jelenete 2011-ből

Ide igazán érdemes felkészülten érkezni, vagyis tele pénztárca és erős vászonszatyor ajánlott. A nagyobb kertészeti termékeket kínáló kiállításokkal szemben itt valóban vásári a hangulat, és inkább a kisebb növényeket és kertészeti kiegészítőket lehet bezsebelni.

Minden kertszerető embernek megvan a gyengéje – A tiéd is a kaktusz?

A kerti dísznövények mellett feltankolhatsz kaktuszokból is, de maga a kiállítás része is megér egy fél órát, ahol különleges és/vagy idős példányok nézhetsz meg és fotózhatsz körbe.

Az egyik korábbi kaktuszbemutató egy apró részlete

A főépületben pedig a bonsai-ok és az orchidaárusok növényeinek látványa nyújt felejthetetlen élményt minden alkalommal. Nem csak növényekkel, de hasznos tudással is gazdagodhatsz, ha meghallgatod a növények tartásáról szóló előadásokat. Érdemes tehát jól megtervezni az idelátogatást, hogy elcsípd a számodra érdekes programokat. Az esemény honlapján minden szükséges információt megtalálsz.

Az orchideákat sem lehet megunni sosem

Több előadás is lesz mindhárom nap. Vasárnap madárlesre lehet menni a Magyar Madártani Egyesülettel (helyben aznap előjegyzés szükséges).

A hagyományokhoz hűen a rendezvény teljes ideje alatt megtekinthető az ilyenkor szokásos három emblematikus kiállítás: ismét lesz Orchidea-, Kaktusz-pozsgás- és Bonsai-kiállítás.

Az arborétum területé több ezer virághagyma nyílik ezekben a napokban

Naponta két alkalommal indul Tavaszkerti séta a rendezvény látogatói számára. A növényismereti sétát Sütöriné dr. Diószegi Magdolna egyetemi adjunktus, PhD., A Szabadföldi dísznövénytermesztési munkacsoport oktatója, dendrológus vezeti. Indulási időpontok: április 20., péntek 12:00 és 15:00, április 21., szombat 11:00 és 15:00, április 22., vasárnap 11:00 és 15:00

Az egyik évelőárus tekintélyes méretű standja

Tavaszkert – Dísznövény Szakkiállítás és Vásár

Április 20-22., péntek-vasárnap,

pénteken 9.00-19.00 között

szombaton és vasárnap 9.00-19.00 között

Helyszín:

Budai Arborétum,

Szent István Egyetem, Budai Campus
1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Jegyárak:

1300 Ft / fő a helyszínen, amelyből 500 Ft levásárolható a megjelölt kiállítóknál.

Április 20-án, pénteken kedvezményes nyugdíjas jegy: 1100 Ft / fő

Kedvezményes elővételi jegyvásárlás: 1100 Ft / fő (április 15-ig)

Csoportos jegyár: 900 Ft / fő (20 fő feletti együttes belépés esetén)

A belépőjegy tartalmazza: 500 Ft értékű levásárolható kuponok (1000 forintonként 100 Ft), illetve további, az Oázis kertészetekben levásárolható kupont 1000 Ft értékben, vezetett Tavaszkerti sétát a Budai Arborétumban (előzetes regisztrációval a helyszínen), a rendezvény előadásain való részvételt, a kiállítások megtekintését, valamint a Paradicsom Projekt foglalkozásain egyszeri részvételt.

A rendezvény 12 éves kor alatt ingyenes.

További információk a rendezvény honlapján:

www.tavaszkert.hu



Címkék: