Azt már tudjuk, hogy az élelmiszeriparban sok műanyagra van szükség ahhoz, hogy minden sokáig friss, nagy, színes és hívogató és olcsón előállítható maradjon, mert ha ez így van, akkor majd mi jó sokat veszünk belőle. Pedig nekünk ezeknek a műanyagoknak a nagy részére nincs is szükségünk.

A Bright Side új videója azt mondja, hogy az élelmiszeripar sokkoló titkairól rántja le a leplet, de azért az látni kell, hogy ennek egy része se nem titok, se nem sokkoló. Tudunk a mindenhez használt adalékanyagokról, az üdítőkhöz adott színezőkről, a csomagolós trükkökről és a kamu mézekről.

De azért a muffinból kimosott szintetikus rostnál a fejünkhöz kaptunk, hiszen ezeket ugyan nagyrészt zöldség és gyümölcs alapokból gyártják, csak azért van rájuk szükség, mert nem eszünk elég rostot a maga természetes formájában. Ez azért agyégető.

Tehát ha sok újdonságot nem is találunk ebben a videóban, érdemes megnézni és újra tudatosítani magunkban, hogy nem mindegy, honnan származik az, amit nap mint nap megeszünk.

Kiemelt kép: facebook.com/brightside



Címkék: