Hát eljött az idő. Kabátban járunk reggelente, sapka van a gyerek fején és valamilyen terméssel tuti fejbe vág egy fa, ha elsétálsz alatta. De te ne a kék púpon merengj, amit okozott, szedd inkább össze a fejbevágó diót, almát, gesztenyét vagy szilvát és süss süteményt a kis galádokból. Mert ugye, ha az élet citromot kínál…, kattints a képekre a receptekért!
Almás krémes
Kezdjünk egy megunhatatlan csodával, az almás krémessel, amit már tavaly és idén is elkészítettem a családnak Violettaságok receptje alapján. Napokig emlegeti mindig mindenki, aki evett belőle, úgyhogy aki vágyik egy kis elismerésre, mindenképp ezt süsse meg (először)!
Szilvás habos pite
Kár lenne minden szilvát megtartani a gombócba, amikor habos szilvás pitét is lehet belőle készíteni. Szerintem linzertésztával a legfinomabb, ahogy a csaak.blogspot.com szerzője készíti.
Lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából
Kész, kivagyok attól, hogy az Esterházy szeletből „lisztmentes diós sütemény Audrey konyhájából”-t csinált a szerző, de a recept nagyon rendben van. Imádom! Na, ettől is kész vagyok!
Gesztenyés és szilvás kifli egyszerűen
Ez a kifli igazi házias finomság, ami valószínűleg ott volt már dédnagyanyáink asztalán is. Szeretem az ilyen egyszerű recepteket, sosem lehet megunni és remekül csomagolható kirándulásra is.
Lisztmentes csokitorta Mautner Zsófitól
Az igéző „lisztmentes” szóra azonnal ugrunk, pedig ez is csak egy csodálatosan finom sütemény egy hűvös estére. Süssük meg!
Oregánós-parmezános keksz
Sós és fűszeres, mégis sütemény. Imádni való keksz az esti borozgatáshoz, vagy a gyerek zsebébe a Bake your smile blogról.