Az IKEA egyre inkább trenddiktáló a lakberendezésben. Milliók várják évről évre, hogy mikor jön ki a legújabb kollekció, és vajon idén kapnak-e személyes példányt a nyomtatott katalógusból. A termékek tervezése, gyártása és csomagolása során is kiemelt hangsúlyt kap a fenntarthatóság. Most egy olyan zöldfallal álltak elő, amit egyáltalán nem kell fenntartani. A ’zöldfal ’panel ugyanis műanyagból készült, semmilyen élő növényt nem tartalmaz, viszont messziről tényleg hasonlít az igazira.

Elsőre élőnek tűnik.

Érdekes és megosztó dolog a műnövény használata, megítélése nagyban függ a minőségétől, illetve attól, hogy milyen környezetben helyezzük el. Van az a szituáció, ami megkívánja az igazi imitálását, filmforgatásokon például előszeretettel használnak műnövényeket az egyes szettek díszleteként még kültéren is, mivel akár napokig, hetekig kell ugyanolyan formában díszelegniük. Manapság egyre divatosabb a művirág dekorációk használata éttermekben, közösségi terekben, de akár magánlakásokban is. Aztán van az, amikor teljesen értelmetlen ezek használata. Láttam már olyan locsolókanna hirdetést, ahol a reklámfotón épp egy műanyag fikuszt locsoltak. Ugyan minek?

Jó minőségű, változatos kialakítású panelek.

Ezt a művirág panelt nehéz besorolni, hogy a menő vagy a ciki kategóriába tartozik. A minőségére nem lehet panasz, tényleg jó néz ki, a már eleve mintás hátlapot többféle „növényfaj” díszíti. Kétféle kivitelben kapható, így ha össze-vissza forgatjuk az egymásba pattintható paneleket, akkor változatos mintát kaphatunk. Első blikkre tényleg élőnek hihető. A honlapon külön kiemelik, hogy könnyen kezelhető, sosem hervad el, milyen humoros, nem? Hát persze, mert műanyagból van. Így valóban könnyen fenntartható, de azt gondolom, hogy növényfal esetében rossz irány a fenntarthatóság jegyében az élőt műanyagra cserélni.

Ti kitennétek a nappali falára?



Címkék: