A minden évben megrendezett Chelsea Flower Show ugyan idén tavaszról őszre csúszott, a felhozatal ugyanolyan pompás volt a hulló falevelek között is. A nívós kertészeti rendezvényen mindig találkozhatunk a legfrissebb trendekkel, lessük meg, melyek ezek!

 

Furcsa lehet egy rangos kerti bemutatót ősszel, az elmúlás évszakában tartani, azonban pontosan ez történt a Chelsea Flower Show-val, a nemzetközi lezárások és korlátozások miatt. De semmi nem állhatott a rendezvény útjába, ősszel is bemutatásra kerültek a legfrissebb ötletek. Inspirálódjunk ezekkel közösen.

Természet a városban

„Zsebparkoknak” nevezték el azokat a kicsi, korábban beépített területeket, ahol mégis újjáéledt a természet. Befestett vascsövek, kormos faelemek, kidőlt törzsek és mindent ellepő dús, zöld növényzet. Ez a hangulat persze mesterségesen is előállítható.

Organikus díszek

A fonott kerti bútorok vissza-vissza térnek a kerti népszerűség porondjára. Ebben az évben azonban nem székek és asztalok formájában jelent meg a bambusz, hanem impozánsan hajlított, néha embermagasságú dekorelemekként.

A szén haszna

Persze nem csak dekorációs ötletek születtek a bemutatón: a kertek egészségét célzó elemek is láthatóak voltak. Például az elszenesedett fahasábok, amelyek pozitívan hozzájárulnak a talaj egészségéhez, meghatározó részei lehetnek majd a kerteknek.

Rejtélyes kis ösvények

A kimért, vágott szélű és egyenes járdáknak befellegzett. A modern kerti ösvények minél természetesebbnek akarnak tűnni: kisebb-nagyobb kövek, kavicsos részek, összehordott, mégis esztétikus járólapok, sziklák és betondarabok mutatják a titkos utat.

Forrásunk volt.



Címkék: