Tönkrement a karácsonyi vacsora? Kiborítottad véletlenül a halászlevet, amit annyi szeretettel és gonddal három órája főzöl? Vagy unod már, hogy minden évben az van meg töltött káposzta? Vagy csak simán odaégett a karácsonyi menü, amíg te csomagoltál? Vagy a gyerek beleborította a kész ételbe a varrós dobozt és nem akarsz gombostűt válogatni a halszálkák közül? (Ez utóbbit valójában én csináltam jó néhány évvel ezelőtt. Aznap nem voltam annyira népszerű.)

Összességében mindegy is,  semmi pánik. Ajánlok egy nagyon gyorsan elkészíthető (15 perc), finom leves alternatívát, amitől garantáltan mindenki jókedvű és boldog lesz. És még olcsó is.

Pezsgős őszibarackleves

Hozzávalók:

egy üveg felezett és magozott őszibarack befőtt

4dl félédes pezsgő

1 dl víz

fél citrom leve

csipetnyi só

Elkészítés:

Fogj egy üveg, még nyáron eltett, felezett és magozott őszibarack befőttet. A gyümölcs felét vágd apró darabokra, a többit pedig turmixold össze a levével pépesre. Facsarj bele egy fél citromot, önts hozzá 1 dl vizet és keverd össze egy csipetnyi sóval.

Ezek után hűtsd le! Tálalás előtt öntsd hozzá a 4dl jéghideg félédes pezsgőt és tedd bele a korábban összeaprított őszibarack darabokat.

Jó étvágyat és vidám karácsonyt!



Címkék: