Üres a fészer cserepes polca és nincs kedved vagy pénzed újakat venni? Aggodalomra semmi ok, hiszen minden háztartás tele van jobbnál jobb eszközökkel, amik üresen új esélyt kaphatnak. Ültess ezekbe növényeket, a látvány igazán különleges lesz.

Szűrő

A konyhai eszközök könnyen felhalmozódnak, ezért ami már nem kell, azt vidd ki a kertbe. A szűrő azért is kiváló cserép, mert az apró lyukain ki tud folyni a felesleges víz.

Fatörzs

Ha meg kellett szabadulnod egy öreg fától a kertben, de azóta sem tudod, hogy mihez kezdj a vastag törzsével vagy a földben maradt tönkjével, itt a válasz: ültess bele virágot. Igazán természetes látványt nyújt majd.

Autógumi

Évek óta a fészerben áll néhány gumi az előző autóról? Kapd elő őket, adj nekik valamilyen élénk színt, és máris kész az új virágágyás. Ha sok van belőle, akár egymásra is halmozhatod őket.

Régi bőrcipők

Rusztikus kinézete lesz a cipőbe ültetett virágnak. Ha ilyen hangulatú kertre vágysz, ez az olcsó és mutatós dekoráció, pont neked lett kitalálva. A műanyag cipőktől inkább tartózkodj, maradj a bőrnél.

Villanykörte

A kiégett körtéket biztonságosan ki lehet üríteni, hogy tökéletes tárolói legyenek a kisméretű növényeidnek. Nagyon érdekes, hogy az üvegen keresztül látható a növény növekedése. Ráadásul fel is akaszthatod őket egy sorban, nem foglalnak sok helyet.

Madárkalitka

Talán akad egy ilyen különleges ketrec hátul a raktárban. Amennyiben igen, tegyél bele egy cserepes virágot és akaszd fel az egyik kerti fára. Igazi tündérkert-hangulat lesz tőle.

Talicska

Egy régi, rozsdás talicska már nem jó semmire. Vagy mégis? Akár több különböző növényt is beleültethetsz, így kerekeken guruló kiskerted lesz, amit bármikor áttolhatsz a napra.

Forrásunk volt.



Címkék: