Teljesen érthetetlen, hogy miért májusban van a Meztelen Kertészkedés Világnapja, dobd le végre a rongyot! A szomszédok miatt ne aggódj, úgyis nyaralnak, vagy már meztelenek ők is, csak a saját bokruk mögött.

Az első pontban szereplő okok miatt is ideje megtervezni a sövény helyét. Ősszel ültetni kell! Elővesszük hát szépen a kertészkedős óriáskönyvet és jeget teszünk egy pohárba. Felöntjük egy jó rozéval egyszer-kétszer. A sövény úgyis megvár…

Le kéne vágni az elszáradt virágokat minden növényről. Kár, hogy a kint felejtett metszőolló nyele beleolvadt a lépcső vas izéjébe, így kénytelen leszek helyette jeges vízben áztatni a lábam.

A kora reggeli locsolás most nem móka, hanem életmentő szívmasszázs a kert egy részének, meg a gyerekeknek, akik már halálra unták magukat a hőségben és állandóan nyafognak, bármit találsz ki. Aztán reggelente fogom a slagot és alárohangálnak, azt kiabálva: „Ide, ide lőj, engem lőj le, anya!” Legális vízi tarkón csapás. Még élvezi is. Na látod, mégis móka.

Hihetetlennek tűnik, de augusztusban is lehet vetni zöldségmagokat. Feketeretek, cékla, hagymafélék, spenót, sóska például simán szerepelhet a tervben, de erről úgyis írok majd egy másik cikket, amikor helyreállt a vérkeringésem. Aki viszont ebben a szaharai melegben akarna nekivágni, öntse le magát egy vödör vízzel és tegye el sürgősen azokat a zacsikat!

És ugye ott van a rengeteg gaz. Úgy zöldellnek, hajtanak, mintha tavasz lenne, a szulák egy hét alatt befont már olyan növényt is, amiről azt hittem, képtelenség. Mondanám, hogy gyorsan állj neki, mert eljő a világ vége, de árnyékban mért 37,9 fok mellett legfeljebb akkor jön el, ha nem iszol meg félóránként egy nagy limonádét. Na jó, ha nagyon akarsz valamit csinálni, szedj bele mentát!

Már nincs egy hónap és jön az ősz. Addig csak kibírjuk valahogy…



Címkék: