Az megvan, amikor Bud el akarja hagyni a szigetet és sorra bukkannak fel az egzotikus szépségek egy csókiért? És az, amikor a pisztácia kifogyott? Ha igen, akkor te is abba a generációba tartozol, aki örömmel tapsikol a mai Bud Spencer 2,4 méteres, egész alakos szobrának avatása alkalmából. Én is megtettem. A bronz szobor ezentúl egy izgalmas, szépen kialakított sétálóutcában, a Corvin sétányon áll a budapesti VIII. kerületben, lehet menni fényképezkedni!

Nápoly híres szülötte október utolsó napján lett volna idén 88 éves. Kissé megkésve emlékezünk meg a dologról, már ami a szoboravatás idejét illeti, de a lényeg, hogy végre helyére került. A tavaly nyáron elhunyt, fiatalon sikeres úszóra, majd örökre híressé vált filmes pofonosztóra a VIII. kerület szívesen emlékezik meg, mert sikeres és mozgalmas élete remek példát állít minden ember elé. Ezt részletezte Dr. Kocsis Máté polgármester is beszédében, amelyben Pedersoli urat méltatta az ünnepségen megjelent vidám tömeg és Carlo Pedersoli három gyermeke, Cristiana, Diamante és Giuseppe előtt, akik a szobor avatása alkalmából hazánkba érkeztek. Az átadón könnyeivel küszködve beszélt magyar barátja, Kárpáti György  háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

A helyi önkormányzat a felállítás 9 millió forintos költségét teljes mértékben állta, így a szobrászművész, Tasnádi Szandra is elégedett lehet, hogy méltó helyen és módon kerül kiállításra tavaly készült alkotása. Legalábbis a nyüzsgő, modern, zöldülő városrészt  elnézve szerintem remek választás volt idetenni az egyik spagetti western alkotásból előlépett színész szobrát. Családja is láthatóan így érezte, hiszen meghatódottan beszéltek a remek hangulatú eseményen, ahol a megjelentek fülébe Bud Spencer és Terenc Hill filmek zenéi szóltak élőben a sör -virsli kombó mellé.

Az alkotás maga, a népünnepély, és a különleges vendégek is láthatók az alábbi videókban, amelyek az avatáson készültek. Ha nem voltál ott, nézd meg a videókat és készíts be estére egy  Bud&Terence filmet, meg egy kis Puffint! 🙂

 

(Főkép: L’Arena.it; a többit Suplicz Rita készítette)



Címkék: