Idén hetedik alkalommal hirdetik meg az Év Tájépítésze és az Év Junior Tájépítésze Díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft szervezésében – olvasható a Magyar Tájépítészek Szövetsége honlapján. Az Év Tájépítésze kategóriában november 30-ig bárki jelölhet anonim módon tájépítészeket, míg a juniorok egyéni, önálló jelentkezésüket február 28-ig adhatják le – ez egyben a pályaművek feltöltésének végső határideje is.

A díjról

Az Év Tájépítésze Díjat és az Év Junior Tájépítésze Díjat 2011 október 21-én alapították a fent említett tagok, akik azt szerették volna, hogy az Ormos Imre emlékérem mellett a magyar tájépítész közösségen belül a kiemelkedő újító, egyéni teljesítmények elismerésben részesüljenek. Ettól kezdve minden év áprilisában (a Tájépítészet hónapján) ünnepélyes keretek között hirdetnek győzteseket.

A Zsűriről

A díjak bírálatát kilenctagú zsűri látja el. Elnöke mindig az előző év Ormos Imre-emlékérmese, vagyis idén Dr. Szikra Éva tölti be ezt a posztot. Rajta kívül egyelőre még csak négy név szerepel a listán: a Hollandiából érkező Jana Crepon, aki az Inside Outside műhely vezető tájépítésze, Juhász Gábor, a Semmelrock Kft projektmenedzsere, Krizsán András a Magyar Építőművészek Szövetségétől, és Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke. Róluk, és a zsűrizési szempontokról ide kattintva olvashatsz bővebben. Még több információ itt.

Kiemelt fotó: Europress



Címkék: