Nem volt könnyű dolga a címben foglalt megmérettetés zsűrijének: idén 68 ország több mint ezer indulója közül, 41 kategóriában kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. A bizottság október elején hirdetett eredményt, többek között a Facebookon is, a díjakat pedig éppen ma, október 27-én adják át New Yorkban. A nemzeti és nemzetközi programot a Chicago Athenaeum chicagói múzeum hívta életre 1994-ben azért, hogy díjazza és ünnepelje a legjobb, legötletesebb építészeti megoldásokat, legyen szó tájépítészetről, a szó klasszikus értelmében vett építészetről, belsőépítészetről vagy a várostervezésről, írja a díjról a Wikipédia. A díjért vagy az Egyesült Államokban működő tervezőirodák indulhatnak, vagy olyanok, akik ottani projekten dolgoztak az elmúlt két éven belül.

És hogy kiket díjaztak? Íme a három top:

Az év építészeti dizájn díját kapta: Hengqin International Financial Center/Aedas tervezőiroda

Photo credit: Aedas Limited
(v2com)

 

Az év belsőépítészeti dizájn díja a The Attic – Flamingo Shanghai Office-é. Tervezte: Neri&hu Design and Research Office
Photo credit: Neri&hu Design and Research Office
(v2com)

  • Az idei tájépítészeti terv díját pedig a sydney-i Barangaroo Rezervátum, illetve az azt tervező PWP Landscape Architecture irodának ítélték oda.

Az év tájépítészeti dizáj díja a Barangaroo Reserve-é. Tervező: PWP Landscape Architecture

Photo credit: PWP Landscape Architecture
(v2com)

Mutatunk még egy videót a Barangaroo Rezervátumról:

Borítókép photo credit: PWP Landscape Architecture
(v2com)



Címkék: