Legalább egy éve szemezek ezekkel a zöldturmixokkal már, de hát meg kell érni mindenhez egyszer. Nálam a múlt héten jött el a pillanat, amikor a zöldségesnél egy nagy ládányi gránátalma virított a bejáratnál. Nem lehetett neki ellenállni, vettem is kettőt, bár fogalmam sem volt, mihez kezdjek velük.

Ha nálad is rohad szomorkodik néha ez-az a hűtő zöldséges fiókjában, akkor együtt érzel velem, mennyire sajnáltam oda betenni őket. Lelki szemeim előtt már láttam is összeszáradni szegényeket. Aztán most kivételesen megráztam magam és a mostanában ilyeneket ivó Soma Mamagésától kedvet kapva egyik reggel elővettem a botturmixot, meg egy kancsót.

A gránátalmákat félbevágtam, fakanállal és kiskanállal kiveregettem belőle a finom lédús magokat. Előkerült még egy-két narancs és egy jó alma is, meg a gyerekek által meghagyott két szottyos banándarab, amiket apróra vágtam. Sőt, a balkonládában nevelt spenótból is jutott bele néhány levél, csak hogy halmozzuk a élvezetet. Meg ha már zöldturmixnak hívjuk ezt a mindenmentes, zöldséges-gyümölcsitalt, legyen is benne valami zöld.

Beletettem mindent egy kancsóba, ráöntöttem úgy két-három deci vizet és merült is a mixer. A banán miatt finom édes, minden más miatt csodás friss, citrusos ízű ital lett belőle. A spenót viszont csak a színéhez adott hozzá (vagy vett el belőle..), meg a vitaminadagjához, ugyanis nem lehetett érezni az ízét.

Jó-jó, láttunk már gusztább italokat is, de ez valami isteni finom!

Talán emiatt lehetett, hogy a család minden tagja szépen megitta, örültek, ezért fel is került a családi étlapra. Heti egyet-kettőt ezentúl mindig készítünk, amivel kevesebb dolog marad  magára a hűtőben és mi is jól járunk a téli betegségek idején. Ha nálad is csak néhány szem gyümölcs van most otthon, nyomasd őket a turmixgépbe egy kis vízzel, tuti elfogynak időben!



Címkék: