Egy izraeli cég, a HomeBiogas már 2016-ban bemutatta a biogázt előállító készülékének első verzióját, de most előállt egy újabb változattal, ami hatékonyabb és olcsóbb is tavalyi elődjénél. Novemberben indították el legújabb Kickstarter kampányukat, a HomeBiogas 2.0-át. Ez a továbbfejlesztett verzió lehetővé teszi számos családnak, hogy az ételmaradékukból keletkezett biogázzal főzzenek.

A HomeBiogas egy felfújható szerkezet, aminek beüzemeléséhez nem szükséges szakértelem. Pár óra alatt felállítható: fel kell tölteni vízzel, majd trágyával aktiválni és már adagolhatjuk is bele a konyhai maradékunkat. Maximum 20 méterre kell felállítanunk a konyhától,  így tudjuk biztonságban és hatékonyan elvezetni a keletkezett gázt.

A HomeBiogas nem csak biogázt állít elő, de folyékony trágyát is, amivel remekül gondozhatjuk kertünk növényeit is. A sátorban állandóan 700 liter gáz termelődik, mely naponta 3 órás főzést tesz lehetővé.

Fontos, hogy  halat, húst és tejterméket nem tehetünk bele, illetve rendszeres ellenőriznünk kell, ráadásul 20 fok alatt sajnos a rendszer külön fűtést igényel, így sajnos nálunk nem  igazán könnyű a használata, inkább melegebb éghajlatra ajánlott.

Címlapkép: homebiogas.com



Címkék: