Megnyugtató a cím, igaz? Én évek óta -úgy 20 éve már biztosan- próbálkozom mindenféle kézműveskedéssel. Megvolt a fonás, kötés, festés, bőrözés, koszorúkészítés (na, ebben Mosonyi Vera a nyerő), virágkötés, gyertyaöntés és ki tudja még, hányfajta mütyűrkézés, és időnként éreztem, hogy lenne hozzá érzékem. Csak az idegbajom ne lenne, ami miatt 20 perc után elunom az egészet és a vérnyomásom 2500/1500 lesz. Nem egészséges elfoglaltság ez, lássuk be…

Aztán karácsony közeledtével kitörlődnek a rossz emlékek és újra nekiállok. Néhány éve viszont már biztosra megyek, így a “varázsütésre-készülő-díszek” kategóriában már hoznék el valamilyen érmet a kézügyetlenek olimpiáján.

Íme az egyik kedvencem, a narancskarikák. Csodásan mutatnak a karácsonyfán, ablak elé fellógatva, kopogtatón vagy az adventi koszorún, de az ajándékok csomagolásán is. És sem kipihent idegrendszer, sem kézügyesség nem kell hozzá sőt, a pénztárcád is jól jár. Ugyanis 1000 forint körül árusítják a kis csomagnyi adagokat belőle.

Készítsd inkább te is otthon! Ezt nézd!



Címkék: