December 31-ig tart az idei Év Dunai Szigete szavazás, amit immár ötödik alkalommal hirdetett meg a Dunai Szigetek blog. “A versenynek fő célja az, hogy jobban megismerhessük a Duna-völgy eldugott, de annál érdekesebb szegleteit. Sokan ugyanis előbb jártak a Seychelle-szigeteken, mint például az alábbiak valamelyikén” – olvasható a honlapon, ahol három jelöltre lehet voksolni, közülük fog eldőlni, ki viszi el az Év Dunai Szigete címet.

Babakáj-szikla, Al-Duna

A Babakáj-szikla az al-Duna bejáratánál, Lászlóvára település mellett található, szemben Galambóc várával. Korábban 14-15 méter magas sziklaszirt volt a Dunában, a Vaskapu-erőmű fölépítése óta azonban csak a csúcsa áll ki a vízből. Több legenda is kötődik hozzá.

Fotó: Wikipédia

 Csallóköz, Szlovákia

A Duna legnagyobb szigetét, Csallóközt, Aranykertként is szokták emlegetni. Kb. 150 település található rajta, legnagyobb városa pedig Komárom.

Fotó: Wikipédia

 Prímás-sziget, Esztergom

A Prímás-sziget a Duna esztergomi szakaszánál található, a belvároshoz legközelebb lévő, észak-dél irányba húzódó sziget. Kb. 2,7 km hosszú. Eredetileg két különálló szigetből állt (a Prímás- és Vízivárosi szigetből), amik között lévő csatornát a 19. században feltöltötték, ezzel kialakítva a mai szigetet.

Fotó: Wikipédia

Szavazni, illetve további információkat megtekinteni ide kattintva lehetséges.



Címkék: