A betűket is alig látod, úgy zsong a fejed a tegnapi buli után? Most mégis görgess lejjebb, itt vannak a legjobb természetes módszerek macskajaj ellen!

Ha durván felöntöttél tegnap a garatra, a májad valószínűleg még mindig komoly tempóban próbál megszabadulni az alkoholtól és az azzal bevitt különböző anyagoktól. A házipatika.com-ról pedig azt is tudjuk, hogy az ereid kitágulva várják a könnyebbülést és ha émelyegsz sőt, hányingered is van, akkor a gyomrod nyálkahártyája is kikészült, ezenkívül biztosan folyadékhiányod van. Előfordul… Én magam, nem sokszor jártam ebben a cipőben, de az a két-három alkalom is jó volt legalább arra, hogy rájöjjek, nekem mi használ aznap. Azaz másnap.

Ezerféle praktika létezik persze, most lássunk néhány klasszikus stílust:

A természetgyógyász: limonádé citrommal, gyömbérrel

Alapvetően a májnak akarunk segíteni ilyenkor, ezért a frissen facsart citrom vízzel a legjobb páros a természetgyógyászok szerint. Tapasztalatom szerint éhgyomorra az igazi, valójában azonban egész nap jót tesz. Reszelt gyömbérrel még jobb a hatása!

A falusi: házi húsleves, sok zöldséggel

A hidratálás és mindenféle nyavalyatörés vidéki ellenszere az örök érvényű és egyetlen: házi húsleves, sok zöldséggel. Nem is kell magyarázni, bár hányinger esetén hatástalan, mert meg se tudjuk enni ugye…

A teázó: menta tea

Nálam ez a nyerő, csodásan nyugtatja a gyomrot. Ezenkívül mindig van itthon, mert nagy mennyiségben nő a kertünkben és még finom is. Egész nap lehet iszogatni, de csak kortyonként érdemes. (Tapasztalat!)

A koffeinfüggő: kávékávékávé

Nem kell kihagyni ma sem, ugyanis összehúzza a kitágult agyi ereket, így csökkenti a fejfájást is.

Ha eddig legörgettél, megérdemled a saját tutibiztos módszerem titkát is: 2 Aspirin (na jó, ez nem annyira természetes 🙂 ) egész napos menta tea szürcsölgetéssel.

Sok sikert, jobb harmadnapot! Tavasszal ültess mentát!

(Főkép: pexels.com)



Címkék: